Skip to main content

EDM Hole Drilling - Hole Drilling EDM - EDM drilling machines

High-Speed EDM Hole Drilling - Start Hole Drilling

Novidrill 400-II

Gaurire EDM de calitate la pret accesibil

Gaurire EDM

Gaurirea EDM utilizeaza un electrod de forma tubulara cu cost redus (de obicei din alama, sau cupru) pentru a executa gauri in materiale conductive la viteza foarte mare, raportul adancime / diametru gaura putand ajunge pana la 200. Diametrul gaurii este intre 0,3 pana la 3,0 mm, iar masina poate executa si gauri pe suprafete inclinate. Aceasta tehnologie este utilizata pe scara larga in industria aerospatiala, energetica, a sculelor aschietoare, aparatura medicala, matriterie, etc. 

Procesul de gaurire la viteza mare a fost conceput pentru aplicatiile de gaurire rapida la diametre mici si adancimi mari. gauri mici , care erau odata aproape imposibil de executat cu masini conventionale, sunt acum realizate cu usurinta. Avand capabilitatea de a gauri in principiu orice material conductiv , aceasta tehnologie isi extinde continuu aplicabilitatea. 

FOLOSESTE APA NORMALA DE LA ROBINET

Mai economic nu se poate !

Conceputa sa indeplineasca necesitatile oricarui atelier de prelucrari si a celor mai exigente scularii, NOVIDRILL 400-II este cea mai eficienta masina de gaurit EDM de pe piata, astazi. Aceasta masina prevazuta cu un pachet de functii combina accesibilitatea cu precizia si versatilitatea. 

Comparati carcateristicile sale cu ale altor utilaje similare si suntem siguri ca veti fi de acord: NOVIDRILL 400-II ofera mai mult decat concurenta care este la pret dublu. 

Capabilitatea NOVIDRILL de a utiliza apa curenta ca dielectric, impreuna cu pompa de presiune super-inalta care asigura o spalare si o stabilitate excelenta a electrodului in timpul erodarii. 

Un sistem de gaurire EDM trebuie sa-si faca treaba - si nu trebuie sa distraga de la sarcinile importante. De aceea NOVIDRILL 400-II este proiectata sa duca la indeplinire rapid si simplu operatiile de executat. Viteza si simplitatea sunt importante atata timp cat intretinerea si procesele de productie sunt vizate - totul este accesibil si realizabil imediat pe masina. 

Sistemele de gaurire EDM nu doar executa gaurile de pornire pentru operati urmatoare (cu electrozi de la 0,3 la 3,0 mm) dar pot prelucra si alezaje functionale. 

CARACTERISTICI PRINCIPALE
• Design compact necesita un spatiu lmitat cu sistem integrat pt. dielectric si generator pentru prelucrarea pieselor de dimensiuni mici si medii.
• Cadrul masinii foloseste piese de structura din fonta turnata de calitate inalta, tratata termic pentru detensionare pentru a asigura rigiditatea la deformare si stabilitatea.
• Constructia masinii este facuta cu ajutorul analizei computerizate a eforturilor aparute, rezistentei la compresiune si rigiditatea sistemului.
• Capul de lucru de mare precizie cu pinola lagaruita pe rulmenti cu role in cruce.
• Actionare servo - motor pas -cu-pas pe axa Z pentru un control precis al deplasarii
• Sistem de ungere centralizata pentru ghidajele mesei si capul de lucru
• Sistem de operare pietenoasa, usor de invatat; parametrii sunt introdusi direct prin panoul de comanda si pot fi optimizati foarte usor. 

 

Specificatii Novidrill 400-II

Dimensiuni masa (L x l) mm 400 x 600
Curse masa (manual) mm 300 x 400
Cursa axa Z mm 350
Cursa axa W mm 300
Distanta de la ghidaj electrod la masa mm 100 – 400
Curent max. de lucru A 30
Diametru electrod mm Ø0.3 – Ø3.0
Sarcina max. pe masa kg 200
Lichid de lucru - Water or dielectric fluid
Retea alimentare - 380V / 50 Hz
Putere totala instalata KVA 3.5
Dimensiuni de gabarit mm 1000 x 1000 x 2100
Greutate kg 885
Afisaj digital 0.001mm pe 3 axe

Gaurire la viteza inalta cu efect de forma de glont redus

Pompa de inalta presiune max: 120 bar

 • Novidrill 400-II foloseste o pompa de inalta presiune pt dielectric/apa unica, actionata pneumatic uses a unique pneumatic (70 – 120 bar). Combinatia dintre presiunea foarte inalta a fluidului dielectric, rotatia electrodului tubular si viteza mare de avans a acestuia (controlata prin sistem servo cu reactie rapida) face posibila executia de gauri de dimensiuni mici (pana la diametru 0,2 mm), la viteza foarte mare.
 • Fluidul dielectric la presiune foarte mare este unul din factorii cei mai importanti, care este dirijat de regula catre interstitiul dintre gaura si electrod. 
 • Utilizand pompa cu intensificator pneumatic are ca rezultat gaurirea mai rapida a pieselor cu pana la 50% si cu costuri reduse cu pana la 40%! Pompa de presiune inalta livreaza fluid la presiune cu cca 30% mai mare decat pompele standard folosite la debitarea cu apa,  avand ca rezultat o crestere de 40-50% a productivitatii pentru multe tipuri de materiale. In comparatie cu pompele de la debitarea cu jet de apa, la presiunea de lucru se utilizeaza cu cca 30% mai putina apa, 30% mai putina energie si reduce cu pana la 50% consumul electrodului, rezultand intr-o reducere de 40% a costurilor de operare. Fiind un produs ecologic, Novidrill este prietenos nu doar cu natura, dar si cu portofelul dvs.  
 • O spalare auxiliara asigura curatarea continua a ghidajului electrodului si a piesei si ajuta patrunderea si avansarea electrodului.
 • Viteza si simplitate
 • Viteze de gaurire de pana la 1mm/sec pot fi obtinute pentru gauri de diametre intre 0.2 si 3mm, cu un raport lungime/diametru de 150:1. Procesul poate fi aplicat la producerea unei varietati de piese incluzand injectoare de combustibil, scule aschietoare, echipament medical, gauri de pornire pentru alte operatii si multe altele. 
 • Factori incluzand generatorul (parametri electrici), geometria electrodului si cel mai important, spalarea cu dielectric sunt foarte importanti pentru obtinerea unui proces EDM corect. Timpul de gaurire si uzura electrodului pot fi reduse cu 85 % si respectiv 45% , depinzand de tipul / geometria electrodului si de presiunea lichidului dielectric aplicat.

Unique use of Waterjet high pressure pump in EDM Drilling

Solutia moderna economica pentru gaurirea de precizie la viteza foarte mare.

Exemple de timpi de gaurire

Timpii de gaurire depind de dimensiunea gaurii si tipul de material. Iata cateva exemple:

Material Diam. Electrod Adancime Timp de gaurire
Otel aliat de scule 0,5mm 12,5mm 25 ~ 35 sec
0,5mm 25mm 50 ~ 60 sec
1,0mm 25mm 55 ~ 65 sec
Carbura de wolfram 0,5mm 12,5mm 4 ~ 5 min
0,5mm 25mm 8 ~ 9 min
Aluminiu 0,5mm 12,5mm 40 ~ 50 sec
0,5mm 25mm 90 ~ 100 sec
1mm 70mm 3 min

Masa de granit standard

Big advantages:

Masa nu poate fi gaurita
Masa rezista la coroziunea provocata de dielectric
Nu rugineste
Isi mentine precizia ridicata in timp si garanteaza o planeitate mai buna
Piesele nu se sudeaza de masa datorita contactului imperfect dintre ele

Cel mai simplu controler pentru EDM cu cele mai inalte specificatii

Timp de invatare mod de operare: 2 ore MAX!!

Proiectat sa indeplineasca necesitatile oricarui atelier de productie si cele mai exigente ateliere de scularie, NOVIDRILL 400-II este cea mai eficienta masina de gaurit EDM de pe piata la ora actuala. Aceasta masina dotata cu un pachet complet de carcateristici combina acesibilitatea cu precizia si versatilitatea ridicata. 

Viteza si simpitatea sunt de asemenea importante atata vreme cat se are in vedere mentenabilitatea si productia de realizat. Toate functiile sunt instalate si accesibile imediat pe masina. 

Comparati carcateristicile cu ale altor competitori si suntem siguri ca veti fi de acord: NOVIDRILL 400-II ofera mai mult decat competitia care are preturi de doua ori mai mari !

 

Ghidaje electrod de inalta precizie

Schimbare usoara a diametrului electrodului

Noul generator de inalta performanta al Novidrill permite prelucrarea tuturor tipurilor de otel si a carburilor de wolfram.

Uzura electrodului se produce cu precadere la baza acestuia (si nu pe lateral ca la masinile cu generator conventional), ceea ce evita uzura conica. Ca rezultat, patrunderea are o forma perfecta si se produce mult mai repede!

AVANTAJE PRINCIPALE:

 • Poate sa primeasca electrozi de 0.2 mm pana la 3.0 mm diametru
 • Electrozi pana la 400 mm lungime
 • Generator pentru gaurire de mare viteza
 • Inaltime piesa de pana la 400mm
 • Ghidaj de mare precizie pentru pozitionare electrod la supoer precizie;
 • Rigle de masura din sticla - 1 µm pe cele 3 axe pentru operare precisa si usoara; valoarea incrementului minim: 0,001 mm 
 • Pupitru operator oscilant si prietenos
 • Calcul automat al coordonatelor pentru ciclul de gaurire sau directie unghiulara
 • Cea mai buna pompa de inalta presiune de pe piata
 • Unitate de filtrare independenta de mare capacitate cu sistem de filtrare de 5-Microni
 • Aparatori de stropire
 • Axa W motorizata asigura un reglaj usor pentru a permite prelucrarea pieselor de inaltime max. 400mm
 • Novidrill 400-II la a 2-a generatie, poate folosi apa obisnuita de la robinet ca dielectric. Aceasta impreuna cu pompa de presiune inalta pentru asigurarea unei spalari excelente a electrodului in timpul erodarii face ca operatia sa fie usor de executat si piesa / masina sa fie ferita de uleiuri sau alti contaminanti.
 • Design solid al corpului masinii.  Componentele din fonta turnata de tip meehanite si ghidajele de precizie asigura durabilitatea si precizia pe durata lunga.
 • O buna accesibilitate permite un setup al masinii convenabil si rapid. Zona de lucru este proiectata si optimizata pentru fixare usoara a piesei de lucru.  Mai mult, masa de lucru din granit ofera o serie de avantaje la asezarea si prelucrarea pieselor si suporta o sarcina mai mare.
 • Viteze de pana la 1mm/sec sunt obtenabile la executia gaurilor de dimensiuni 0.2 pana la 3mm. Avand un raport lungime/diametru de peste 150:1. Procesul poate fi aplicat in productia unei varietati de piese cum ar fi injectoare de combustibil, scule aschietoare, echipamente medicale, gauri de pornire pentru prelucrari ulterioare pe masini EDM cu fir si multe altele. 
 • Aceasta face pregatirea si operarea mult mai usoare si prietenoase si pastreaza masina curata, fara contaminanti, uleiuri, etc. Controlerul are o interfata prietenoasa si permite introducerea simpla a parametrilor de lucru. Sunt incluse un sistem de detectare margine cu semnal sonor, un voltmetru pentru monitorizarea stabilitatii eroziunii si un afisaj de cote digital pentru pozitionarea usoara. O caracteristica standard este Sania de pozitionare motorizata - axa W (300mm) pentru deplasarea suplimentara a capului de lucru is obtinerea unei inaltimi sporite pentru piesa si gaurire.
 • Novidrill 400-II nu este doar utila pentru executarea gaurilor mici cu electrozi de 0,2– 3,0 mm, ci poate executa si alezaje functionale. Ofera o operare confortabila prin pozitionarea manuala , in timp ce controlul NC poate calcula automat coordonatele de executie a gaurii.

Utilizand pompa cu intensificator pneumatic se obtine o crestere a vitezei de gaurire cu pana la 50% si o reducere a costurilor de operare cu pana la 40%. 

Pompa de inalta presiune produce cu 30% mai multa presiune decat pompele standard ale masinilor de debitare cu jet de apa, rezultand intr-o crestere de productivitate cu cca 40-50% pentru multe tipuri de materiale. 

Comparata cu o pompa pentru debitarea cu jet de apa, echipamentul de pe NOVIDRILL 400-II utilizeaza cu 30% mai putin apa, 30% mai putina energie si consuma electrozii cu pana la 50% , rezultand intr-o reducere generala a costurilor de operare cu cca 40%. 

Generatorul digital mentine consumul de energie sub control si nu foloseste lichid sau ulei dielectric special, fiind astfel prietenos cu mediul. 

Fiind economic din punct de vedere energetic si prietenos cu mediul, NOVIDRILL 400-II este un utilaj ecologic care aduce si economii importante. 

To serve you better we are building a website only for the Novidrill Machines

Go to our NOVIDRILL website : all about EDM drilling, special edm drilling - New website under construction for only our novidrill machines : www.novidrill.eu

Tags: Novidrill edm drilling machine: Rapid EDM drilling machine,Novidrill, Hole drilling EDM, cnc edm drill, edm popper, Manual EDM Drills, high speed EDM drilling machine ,Start Hole drilling machine, EDM Drilling machine, Deep hole drilling machine, Fine Hole machine, Fine Hole, EDM DrillMate, EdmDrill, EdmDrill TM, SMALL HOLE EDM DRILLING, Start Hole Drilling, HIGH PRECISION HOLE POPPERS, Small Hole EDM, low cost edm drilling, low cost edm drilling machine, low cost deep hole drilling , novidrill, novick drilling machine, high speed drilling machine, small hole drilling machine, deep hole drilling machine, small hole EDM, small hole EDM machines, small hole EDM machines, micro hole drilling, miicro hole drill. micro hole drilling machine